(: Salam Ukhuwah & Salam Perjuangan :)

Syukran Jazilan atas kunjungan :D
Semoga apa yang tercoret di sini membawa manfaat pada semua~


more at Islamic-Testi


"Wahai jiwa yang tenang! Kembalilah pada Tuhanmu dengan hati yang redha dan di redhaiNya maka masuklah kedalam golongan hamba-hambaKu, dan masuklah ke dalam syurgaKu [89:27-30]


Friday, June 18, 2010

Ghazwul fikr(perang minda)..kita diperangi siapa??

Assalamualaikum,

Ramai yang tidak menyedari bahawa kita sering diperangi.Minda menjadi medan peperangan yang boleh membuatkan kita terus leka dan lalai. Tapi,kita diperangi siapa??

siapa musuh kita??
Musuh kita adalah syaitan dan nafsu.Kemusnahan kita,kemusnahan Islam di muka bumi Allah ini merupakan agenda utama orang kafir.

Dan orang-orang yahudi dan Nasrani tidak akan rela kepadamu(Muhammad)sebelum engkau mengikuti agama mereka.......(Al-Baqarah:120)

peperangan ini dimlakan oleh iblis laknatullah.sejak Allah memerintahkan mereka untuk sujud pada Adam,tp mereka ingkar.

Dan (ingatlah) ketika Kami berfrman kepada para Malaikat,"Sujudlah kamu kepada Adam!"Maka mereka pun sujud kecuali iblis. Ia menolak dan menyombongkan diri,dan ia termasuk golongan yang kafir. (Al-Baqarah:34)

Allah berfirman,Wahai Iblis,apakah yang menghalang kamu sujud kepada yang telah aku ciptakan dengan kekuasaanKu.Apakah kamu menyombongkan diri atau kamu (merasa)termasuk dalam golongan yang (lebih) tinggi[75].(Iblis)berkata,"Aku lebih baik daripadanya,karena Engkau ciptakan aku dari api,sedangkan dia Engkau ciptakan dari tanah"[76]
(Allah) berfirman,kalau begitu keluarlah kamu dari syurga!Sesungguhnya kamu adalah makhluk yang terkutuk[77].Dan sungguh kutukan-Ku
tetap atasmu sampai hari pembalasan"[78]
(Iblis) berkata"Ya Tuhanku tangguhkanlah aku sampai pada hari mereka dibangkitkan"[79].(Allah)berfirman,"Maka sesungguhnya kamu termasuk golongan yang diberi penangguhan,[80]sampai pada hari yang telah ditentukan waktunya(hari kiamat)"[81].Demi kemuliaan-Mu pasti aku akan menyesatkan mereka semuanya[82].kecuali hamba-hamba-Mu yang terpilih diantara mereka[83]

(Sad:75-83)


Iblis telah berjanji untuk menyesatkan kita semua.Namun mahukah kita menjadi antara orang yang disesatkan oleh iblis laknatullah.Atau kita memilih utk berada di antara hambaNya yang terpilih(orang-orang yang diberi taufik untuk mentaati segala petunjukdan perintah Allah)

dan pasti akan aku sesatkan mereka, dan akan kubangkitkan mereka angan-angan kosong pada mereka......(An-Nisa':119)

Agen-agen syaitan:-
>jin & manusia
>orang-orang kafir

Awas Agenda Kafir!!
4S

[Song]:selain melalaikan-(topik cinta)-mesej2 bathil disampaikan melalui lagu-artis2 dijadikan idola

[Sport]:ok kalau ikut syara'-namun ahli2 sukan sering dijadikan idola-melekakan-menyumbang ekonomi kafir(mempromosi brgn)

[Sex]:hubungan bebas-"couple" dijadikan budaya,sehinggakan x ber'couple' boleh dikatakan luar biasa

[Smoke]:-dadah,rokok-menyumbang ekonomi yahudi


4F
[Fun]:enjoy-party-istilah muda hanya sekali-aku dan duniaku-TV,Movie,Handphone,rempit

[Food]:Fast food(McD,KFC,Pizza hut)-ekonomi yahudi/kafir

[Fashion]:dah x nampak tujuan asal berpakaian-aurat dibuka sesuka hati-tutup aurat(bertudung)hanya fashion

[Faith]:perkara-perkara yang menggugat akidah-Black metal,Kristianisasi,Atheisme,Darwinisme

Hebatkah Islam??
Ya..Islam pernah mencapai kegemilangan pada suatu masa dahulu..tp kini..apa yang dapat kita banggakan..adakah hanya pada kejayaan Rasulullah dan pejuang2 terdahulu yang kegemilangan yang mereka cipta telah hilang dari mata dunia.

Berjayakah barat??
Ya..barat berjaya..berjaya dalam membentuk kita pada apa yang mereka mahu.kini budaya barat yang dibanggakan..Islam dianggap kolot.Islam dianggap penganas..

Kita??
Inikah kita??insan yang gagal dalam memperjuangkan agama Islam yang kita cintai.kita sayangkan Islam..tp dimana buktinya??sejauh mana perjuangan dan pengorbanan utk Islam yang kita usahakan

Sesungguhnya Allah telah mengilhamkan kita dengan pelbagai jalan..

'maka Dia mengilhamkan kepadanya(jalan)kejahatan dan ketakwaanya'
(Asy-Syams:8)

No comments:

rakan seperjuangan dakwah dan tarbiah